Lainurk objektiivi mõtisklused

Kõik fotograafiast
Post Reply
Saldre

Lainurk objektiivi mõtisklused

Post by Saldre »

Hei! Mul siin käis mõttest läbi, et oleks oma Sony A7 IV-le mõnikord midagi laiemat ette vaja kui kitikas 28-70mm seda pakub. Pildistamine ise nendel päevil suht harv, nii et iga viimast pikslit otseselt taga ei aja (ehk siis Sony GM seeria on väga overkill). Uurisin Tamroni 20-40mm ning 17-28mm variante ja siis tabasin ennast küsimuselt - kui ma pildistamise asemel põhiliselt filmin staatilisel moel sporti selle lainurgaga (ma aktiivne padelientusiast neil päevil ning aeg-ajalt erinevaid mänge filmima), siis äkki hoopis vaadata mingisugust action kaamerat (a la DJI Osmo Action või mõni GoPro isend). Esiteks neil aku vastupidavus väga kõrge kvaliteediga video puhul kordades parem kui Sony'l (mul laseb Sony ühe aku pealt filmida 4k materjali umbes 1h 20m, see eest nt DIJ Osmo Action 6 pidavat 3h+ vastu pidama), lainurk juba integreeritud ning maksavad ka <500€ (ehk siis kokkuvõttes tuleks isegi odavam kui eraldi obje oma Sony'le selleks tarbeks muretseda). Selle Sony kaamera paigutamisega ongi tihti see probleem olnud, aga keeruline asukohta leida. Action kaamerad juba ise magnituudi võrra kergemad ja kompaktsemad ning see avab hoopis teised võimalused kaamera paigutamisel väljaku lähedal (nt klaasi/seina külge suction cup statiiviga).

Mõtlesin, et viskan mõtted õhku ja vaatan, kuidas siin foorumis resoneeruvad. Äkki keegi oskab soovitada mõelda mingi nüansi peale, mida ma veel menetlenud pole. :)
Tom

Re: Lainurk objektiivi mõtisklused

Post by Tom »

Videos paned erinevate kaamerate videod kokku või jääd ühe valiku juurde?
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
Saldre

Post by Saldre »

Enamuse juhtudest jään ühe kaamera juurde. Ja kui tõepoolest vaja kokku monteerida materjali erinevatest kaameratest, siis tõenäoliselt 100% matchiv color grading mul liiga mission critical pole. :D
Tom

Post by Tom »

Äkki saad seda DJI - d proovida enne?
On parem kui sul on aga ei vaja kui sul on vaja aga ei ole.
MartinV
Site Admin

Post by MartinV »

Action kaameratega ei ole kogemust, ja võib-olla video kaadrisageduse/säriaja juures pole ka väikse sensori suurem mürasus probleemiks. Ja eks sellist väikest asja on jah kergem kinnitada ja järelvalveta jätta.

Aga lainurkade valik on lai :) ja palju hiina imesid on ka turul. Minu Viltrox Air 14mm f4 maksis uuena 230 - see konkreetne on vbolla liiga lai ja siseruumis ikkagi natuke pime, aga võib ringi vaadata ikka, variante tõenäoliselt on. Mainitud kasutuses pole vbolla see AF kiirus/täpsus ka nii oluline - kui nad selles osas tuntumatest tootjatest maha jäävad.
Post Reply