50D nüüd olemas

Kõik fotograafiast
Post Reply
Kristen
Posts: 78
Joined: 27.08.2010 14:26

50D nüüd olemas

Post by Kristen »

Loen hetkel (eestikeelset) juhendit ja ei saa midagi aru. Vist olen siiani teinud kõike valesti. Samas hakkab tunduma, et enamus asju, mida loen pole üldse vaja.

Kas järgmine kord kohtudes teete mulle kiirkursuse, kuidas kasutada igasugu moodsaid funktsioone ja kus ja miks neid peaks kasutama? Võibolla mõtlen liialt kinni säri/ava/ISO reeglis?

Poolsegaseks jääb säri mõõtmine ja selle igasugused abilised. C.Fn vajaks ka abi. Lisaks võiks korra rääkida üle AF-ON nupu. Ja kas kogu see liigne jama suudab üldse RAW metsa keerata?

Aga nüüd loen edasi.

60 min hiljem.... ikka ei mõista.

ISO taluvus on paranenud võrreldes 300Dga ja ka pixleid rohkem aga muu värk on paras segadus.

Saan aru, et keel sureb välja, kui selles pole võimalik omandada kõrgharidust aga ehk pandaks kaameras asetsevad terminid õpikus vähemalt sulgudesse.

Kõige hullem on see, et nüüd pean katsetama kõik standardstseeind läbi, et saada ka selle kerega kõhutunne paika.

Õppida- õppida- õppida ja töö teeb vabaks (elagu automaatabirežiimid!!),
K
MartinV
Site Admin
Posts: 3530
Joined: 02.02.2010 19:23

Re: 50D nüüd olemas

Post by MartinV »

Õnnitlused uue kaamera puhul :) Mis siis 50D kasuks ja 600D / 60D vastu rääkis? Uuemad on kallimad ja käes pisikesed?

Kui sa viitsid kribada, mis funktsioonidest sa täpselt räägid, siis ma võin oma lugemuse piires netitargutust jagada, eriti paljusid fäänsisid featuure ma enda teada ise ka ei kasuta.

AF-ON nupp muutub kasulikuks siis, kui päästikult teravustamise funktsioon ära võtta, see peaks custom functionitest käima. Lühidalt on nii parem kontroll selle üle, millal kaamera teravustab - ta ei tee seda iga kord, kui sa päästikut poole- või tervenisti vajutad, vaid ainult siis, kui sa konkreetselt käsed teravustada. Näiteid ja juhiseid seadistamiseks leiab nt selle lingi tagant. See on üks featuur, mida mina alati kasutan.

Inglisekeelse manuaali leiab Canoni lehelt, kujutan ette, et eestikeelne võib halvemal juhul tõesti parajalt krüptiline olla.
Kristen
Posts: 78
Joined: 27.08.2010 14:26

Re: 50D nüüd olemas

Post by Kristen »

Vaatasin ja uurisn ja kaalusin võimalusi u. nädala. Käisin 600Dd katsumas, 60Dd teadsin varem juba, 7D tsipa kallis hetkel. Ja siis ostsin 50D ära.

600D oli palju uimasem võrreldes 50Dga ja puudu rull ja teine ekraan. 60D on parema sensoriga aga peale välgu juhtimise seal midagi minule rohkem pole ja kere väike. Ja vastus oli see, et normaalse suurusega, kiirusega ja hinnaga kere on ainult 50D. Välgu raadiosaatja ei maksa eriti midagi.

Ja nii läkski.

Pühapäeval pildistasin äia sünniäeva ja sai päris palju pilte hästi lastud. Natuke vajab harjumist automaatmõõtmise kompenseerimine enne lasku.

Esmaspäeval pildistasin sõpru Erna matka planeerimise koosolekul. Sealt ka palju häid tulemusi. Aga pommikindlat kõhutunnet veel selle kerega pole.

Natuke katsetan ja siis on ehk Av-s spoti lastes kompenseerimise kogemus olemas. Mõlemal juhul sai lastud keerulises madala päiksega tingimuses, kus paljud pildid olid kontravalgusega.

Aga siiani rahul,
Kristen

PS Kui esmaspäeval olen Erna matkast toibunud, siis olen kohtumisel olemas. Loodan, et jääme paigale ja ei pea katkiste jalgadega tegama fotomatka.
Post Reply