Välgud C-le

Kõik fotograafiast
Post Reply
Kristen
Posts: 78
Joined: 27.08.2010 14:26

Välgud C-le

Post by Kristen »

Nüüd siis õhus teema, et võiks leida mõne odava välgu. Liiga palju ei välguta aga mõnikord võiks vaja olla.

Peaks sobima 50D peale põhivälguks ja peaks oskama ka olla lihtne ori. (kas selle väikse ümmarguse pistikuga juhe kaamera küljes annab mõõdetud signaali või vaid käivitab M matsu? Või siis juba lihtam osta juhtmeta M saatja peale?)

430 ex mõlemaga kogemus olemas ja toimivad peale kompenseerimist normaalselt (automaatne mõõtmine on selgelt alasäris). Ei kurda aga võiks olla juures juhtme pistik ja ilma lisavidinateta orja võimalus (50D ei oska välke juhtida).

Kui oluliseks pidada juhtarvu? Teiste tootjate (Metz/Nissin/Yongnuo) välgud on samas hinnas võimsamad. Samas välku maksimaalselt üle 1 stopi alasäri kompenseerimiseks kunagi kasutama ei hakka.

http://35mm.ee/et/31-valklambid siin lehel igasugu asju, mis jäävad 430exII hinnaklassi ja odavamaks aga kas võiks ka nendele välkudele mõelda, või peaks mõtlema vaid C toodetele?

Tänud,
K
MartinV
Site Admin
Posts: 3530
Joined: 02.02.2010 19:23

Re: Välgud C-le

Post by MartinV »

No mina pole siit see, kes oleks strobismikoolitusel käinud või muidu palju välgutaks, aga mingeid uitmõtteid võin ju välja pakkuda. Olen laisk ja mugav ja seetõttu eelistan välku, mis kaameraga rääkida oskab - kui ennast eriti abituna tunnen (ja enamasti välguga tunnen :) siis viskan kaamera P peale ja teen lihtsalt pilti, võib-olla välgu särikompi tuunides. Canoni oma välkudel tavalist orjasilma pole, sünkropisitik vähemalt 580 II-l on. Sünkrojuhtmes liigub minu teada ainult see, et "käigu välk", mingit infot sealt ei liigu. Canonil on ka miski TTL-iga juhe, aga see on lühike (alla meetri, paras võib-olla teises käes seda välku hoida vms) ja ilge kirves. Kolmandatel tootjatel on ehk välke, mis räägivad nii kaameraga kui ka omavad orjasilma. Kas nad räägivad kaameraga sama hästi kui Canoni enda välgud, ei tea arvata.

Ma olen aru saanud, et kaugjuhtimise osas on etem (ennekõike lollkindlam) ikkagi raadio, profid kasutavad PocketWizardeid (mingid variandid oskavad ka TTL-i) ja Canon on oma kõige uuema-kallima välgu ka raadio peale viinud nüüd. TTL-iga (olgu siis raadio või valguse teel) on mugav kaamera pealt või kaamera peal oleva välgu küljest kogu seda kupatust juhtida, aga selle hädavajalikkus sõltub ilmselt sellest, kui kaugele-kõrgele need teised välgud on pandud - mingite väiksemate setuppide korral pole ju keeruline seda välku ka käsitsi tugevamaks-nõrgemaks keerata.

Canoni enda valgusega toimiv kaugjuhtimine pidi päevavalges ebakindel olema, samas seal 35mm saidilt viidatud speedlights.net arvustused räägivad, et Yonquo vms lihtsad orjasilmad töötasid ikka mitmeteise meetri pealt ka päise päeva ajal. Ei tea, pole proovinud. Lihtne orjasilm võib ilmselt siis props olla, kui midagi sellist pildistad, kus teised ka välgutavad, ise tead, kui tõenäoline see sinu puhul on. Võib-olla on lihtne hiina raadio kõige parem hinna/töökindluse suhe.

Välgu võimust ei oska kah väga konkreetselt kommenteerida, ei usu, et 430-ga oleks mingi pilt tegemata jäänud, mille 580 ära tõi, kuigi ükskord ma vist tahtsin auto mustast laest sisule bounce'i saada ja siis panin 580 full poweriga sinna musta laevoodrisse :) Aga võib-olla mäletan ka valesti :)
Post Reply